Header image

FAQ

Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over onze producten/diensten. We begrijpen dat u misschien nog vragen heeft en we hopen dat deze pagina u verder kan helpen. Mocht u na het lezen van deze pagina nog steeds vragen hebben, neem dan gerust contact ons op. Wij staan altijd voor u klaar om u verder te helpen.

Wat is industriële automatisering?

Automatiseren in de industrie wordt steeds belangrijker. Dit komt door de continu groeiende eisen op het gebied van efficiëntie en verduurzaming. Industriële automatisering betekent het automatiseren van processen met behulp van machines en software, met als doel om zowel de productie als de efficiëntie te optimaliseren.

Door middel van sensoriek, besturingskasten en intelligente software kunnen processen worden geoptimaliseerd, zodat men sneller en duurzamer kan produceren. We leven in een wereld waar het steeds meer draait om efficiëntie en prestatie. En dit telt steeds zwaarder mee om u van de concurrentie te onderscheiden.

Daarnaast geeft automatiseren ook mogelijkheden om de bediening makkelijk te maken voor de gebruiker. Ook kan het proces gevisualiseerd worden door middel van een HMI (Human Machine Interface). Bovendien behoort het op afstand monitoren van uw installatie en het besparen van energie tot de mogelijkheden.

Industriële automatisering kan op vele manieren worden ingezet. Het kan gaan om een eenvoudige besturingskast voor een elektromotor of een machine, tot aan de automatisering van een compleet proces of productielijn. Bent u op zoek naar een besturingskast, hoofdverdeler of frequentieregelaar? Neem dan contact met ons op om uw project te bespreken.

Oorspronkelijk komt Marotechniek uit de maritieme sector en zijn we gespecialiseerd in besturingskasten voor marine lieren en elektrische installaties op baggerschepen. Daarnaast blijven we onszelf ontwikkelen en bedienen we bijvoorbeeld ook klanten in de zandwinning, waterzuivering, biogas, hydrauliek en tuinbouw.

Het ontwerpen van een nieuwe besturing kan veel voordelen hebben, maar dit is afhankelijk van uw specifieke toepassing. U kunt hierbij denken aan het volgende:

  • Eenvoudige en gebruikersvriendelijke bediening
  • Intelligente regelingen om energie te besparen
  • Kosten besparen door een machine autonoom te laten sturen
  • Monitoring en bewaking van uw installatie zodat eventuele problemen op tijd kunnen worden gesignaleerd
  • Verduurzamen door uw installatie om te bouwen naar elektrisch

Innovatie en duurzaamheid

Marotechniek zet zich in voor een efficiëntere bedrijfsvoering in de internationale maritieme sector. Dat doen wij door deze sector te voorzien van (innovatieve) oplossingen om efficiënter en/of energiezuiniger te werken. Naast advies, kennis en een uniek eindproduct geven wij zo ook vorm aan het creëren van een maatschappelijke meerwaarde op sociaal, ecologisch en economisch gebied. Zo dragen wij bij aan een duurzame wereld. 

Bekijk onze projecten wereldwijd

Worldwide MaroTechniek

Marotechniek kiest voor samenwerking met betrouwbare partners

Marotechniek werkt samen met diverse internationale partners, zoals Siemens en Hitachi. Benieuwd met wie wij allemaal samenwerken?

Meer over onze partners