Header image

Energie
omzetten met
een electromotor

Onderwater- en speciaalmotoren van Marotechniek

Met meer dan 30 jaar ervaring in onderwateraandrijvingen, besturingen en speciale oplossingen voor de Bagger-, Marine-, Offshore- en industriële sector, is Marotechniek uw betrouwbare partner. We leveren componenten en complete installaties, inclusief besturing, software en automatisering, ook als turn-key oplossing.

Bij Marotechniek hebben we onze eigen productie-, montage- en reparatiefaciliteiten, en onze service- en reparatieafdeling staat 24/7 voor u klaar voor inspectie en reparatie op locatie. Onze engineering afdeling ontwikkelt en ontwerpt alle onderwatermotoren in SolidWorks 3D CAD software, en dit gebeurt volgens hoge kwaliteitsnormen en standaarden conform IEC 60034 (LV).

Op verzoek kunnen we onze producten leveren onder een witness load test of volledige certificering door een notified body (NoBo), zoals DNV/GL, B.V. of LR.

In 2014 heeft Marotechniek een innovatieve nieuwe elektrische onderwatermotor ontwikkeld op basis van Permanent Magneet Technologie. De motor is voorzien van ingebouwde ‘Permanent Magneten’, waardoor de rotor niet meer gemagnetiseerd hoeft te worden. De eliminatie van reactieve stroom vermindert de vereiste stroomsterkte, wat leidt tot een hoger rendement. Deze motor is in totaal 4-6% efficiënter dan de traditionele kortsluitanker motor en is veel compacter en lichter van gewicht. Vanaf 2015 zijn er inmiddels ca. 30 stuks succesvol in bedrijf.

Hieronder vindt u een overzicht van het productaanbod van de onderwater- en speciaalmotoren van Marotechniek.

Neem contact met ons op

 

"U zoekt een onderwater of speciaalmotor? Marotechniek ontwikkelt voor u een totaaloplossing op maat!"

Onze producten

Besturingen en automatisering

Marotechniek is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van complete besturingen en automatiseringssystemen op turn-key basis voor industriële, marine- en baggertoepassingen. Dankzij onze uitgebreide kennis van zowel mechanische als elektrische systemen en onze eigen productiefaciliteiten kunnen we complete systemen leveren die volledig voldoen aan uw wensen.

Ons programma omvat onder andere paneelbouw, Touchscreen besturingen, complete baggerinstallaties, automatiseringssoftware en hoek-, diepte- en zuigleidingmetingen. Bovendien bieden we ombouw van elektrische installaties en service op locatie in geval van storingen. Marotechniek is ook een geautoriseerde verkoop- en servicepartner van Emotron frequentieomvormers.

In de afgelopen 16 jaar hebben we al meer dan 100 onderwateraandrijvingen geleverd, die tot op de dag van vandaag worden ingezet in efficiënte productieprocessen met een hoog niveau van klanttevredenheid en uitstekende service.

Voor meer informatie, neem contact met ons op

Innovatie en duurzaamheid

Marotechniek zet zich in voor een efficiëntere bedrijfsvoering in de internationale maritieme sector. Dat doen wij door deze sector te voorzien van (innovatieve) oplossingen om efficiënter en/of energiezuiniger te werken. Naast advies, kennis en een uniek eindproduct geven wij zo ook vorm aan het creëren van een maatschappelijke meerwaarde op sociaal, ecologisch en economisch gebied. Zo dragen wij bij aan een duurzame wereld. 

Bekijk onze projecten wereldwijd

Worldwide MaroTechniek

Marotechniek kiest voor samenwerking met betrouwbare partners

Marotechniek werkt samen met diverse internationale partners, zoals Siemens en Hitachi. Benieuwd met wie wij allemaal samenwerken?

Meer over onze partners

Marotechniek draagt bij aan duurzaamheid
door middel van innovatieve oplossingen
- Marotechniek B.V.