Milieutechnieken

Schone en efficiënte energie

Het milieu en duurzame energie nemen steeds meer plaats in onze samenleving, ook in de agrarische sector. Marotechniek heeft al diverse modulaire besturingssystemen geleverd voor onder andere biogasinstallaties, stikstofstrippers, fosfaatstrippers en installaties voor vast stofinvoer. Deze installaties kunnen door de eindgebruiker op afstand worden gemonitord met behulp van een computer, smartphone of tablet.

Bio-Hub

Bio-HUB

In 2022 werd ook een Bio-HUB opgeleverd. Dit project betreft vijf boeren in de omgeving van Deventer die elk met hun eigen vergister duurzaam biogas leveren aan een centrale HUB. Vanuit deze centrale HUB wordt het gas, met behulp van een boosterstation, via een eigen gasleiding naar twee industriële afnemers in Deventer getransporteerd. De Bio-HUB kan per jaar 600.000 m³ aan aardgasequivalent produceren, wat voldoende is om 400 huishoudens te verwarmen.

Industriële automatisering in de agrarische sector

In dit project komen alle aspecten van de industriële automatisering aan bod, zoals PLC-besturingstechniek, HMI-visualisatie, zowel bekabelde als draadloze netwerktechnologie, communicatieprotocollen en monitoring van alle systemen via een veilige Cloud-oplossing.

Bio-Hubs in de toekomst

De vraag naar Bio-HUBs is niet alleen toenemend, maar ook de grootte van deze Bio-HUBs neemt toe. Momenteel worden plannen ontwikkeld voor Bio-HUBs met 12 tot 22 boeren. Dankzij de modulaire opbouw van de containers en de standaard besturingsinstallatie is het grotendeels een “Plug & Play”-systeem.

Innovatieve systemen voor bescherming van gewassen in kassen

Marotechniek levert ook milieu- en geld besparende oplossingen voor de rozen- en gerberateelt door de besturing en software te leveren voor de geavanceerde sproeimachines van een leverancier in gewasbestrijding. Via een grafische weergave in Excel kan worden aangegeven welke paden en vakken in een kas gesproeid moeten worden, volgens een ingestelde sproeimethode. De sproeimachine kan vervolgens autonoom werken nadat het sproeischema is geladen en navigeert naar de juiste paden dankzij RFID tags.
De te sproeien vakken worden bepaalt met behulp van redundante pulstellers. Na het afronden van het sproeischema wordt er een sproeirapport per email verzonden en de sproeimachines kunnen ook worden gevolgd via PC, mobiele telefoon of tablet via een veilige cloud oplossing.

Innovatie en duurzaamheid

Marotechniek zet zich in voor een efficiëntere bedrijfsvoering in de internationale maritieme sector. Dat doen wij door deze sector te voorzien van (innovatieve) oplossingen om efficiënter en/of energiezuiniger te werken. Naast advies, kennis en een uniek eindproduct geven wij zo ook vorm aan het creëren van een maatschappelijke meerwaarde op sociaal, ecologisch en economisch gebied. Zo dragen wij bij aan een duurzame wereld. 

Bekijk onze projecten wereldwijd

Worldwide MaroTechniek

Marotechniek kiest voor samenwerking met betrouwbare partners

Marotechniek werkt samen met diverse internationale partners, zoals Siemens en Hitachi. Benieuwd met wie wij allemaal samenwerken?

Meer over onze partners