Header image

Frequentieregelaars

Efficiëntie met frequentieregelaars

Een frequentieregelaar is een elektronische machine die de frequentie van wisselspanning (AC) verandert van één vaste frequentie naar een andere. Traditioneel waren deze apparaten elektromechanische machines (een combinatie van een motor en generator), en werden aangeduid als “dynamische” frequentieregelaars. Met de opkomst van halfgeleiderelektronica werden volledig elektronische regelaars mogelijk, die vaak als “statische” regelaars worden beschouwd (zonder bewegende delen).

Tegenwoordig zijn frequentieregelaars een standaardonderdeel van alle geautomatiseerde toepassingen en worden ze gebruikt om de toerentallen van efficiënte inductiemotoren, permanentmagneetmotoren, EC-motoren en synchrone reluctantiemotoren te regelen. Veel motoren kunnen zonder deze regeling niet werken wanneer ze rechtstreeks op een standaard 3-fasevoeding zijn aangesloten.

Het aanpassen van het toerental van een toepassing heeft vele voordelen:

  • Het bespaart energie en verbetert het rendement
  • Het past het toerental aan aan de procesvereisten
  • Het koppel of vermogen van een regelaar aanpassen aan de procesvereisten
  • Het verbetert het werkklimaat
  • Het beperkt de mechanische belasting van machines
  • Het verlaagt geluidsniveaus (bijvoorbeeld bij ventilatoren en pompen).

 

Leverancier van CG Emotron frequentie regelaars

Sinds de oprichting in 2006 is Marotechniek een leverancier van frequentieregelaars van het merk CG Emotron. Dankzij dit samenwerkingsverband is Marotechniek in staat om regelaars te leveren met vermogens variërend van 230Vac tot 690Vac, zowel in lucht- als vloeistofgekoelde uitvoeringen.

Marotechniek is erkend als gecertificeerd servicepartner door CG Emotron. Hierdoor kan Marotechniek frequentieregelaars onderhouden en repareren door middel van field engineers die zijn opgeleid door CG Emotron zelf. Bovendien beschikt Marotechniek over een eigen voorraad frequentieregelaars en reserveonderdelen.

Onze producten

  • Emotron FDU 2.1 Frequentie regelaars: voor pomp- en ventilatortoepassingen
  • Emotron FDU2.1 Frequentie regelaars: voor hijs- en hoogkoppeltoepassingen
  • Emotron Active Front End (AFE) 2.1 Freq regelaars: voor low harmonic en regeneratiefbedrijf
  • Emotron TSA: Softstarters met ingebouwde bypass

Logo Emotron

Voor meer info neem contact met ons op

 

"We put all our energy into saving yours"

Onze producten

Innovatie en duurzaamheid

Marotechniek zet zich in voor een efficiëntere bedrijfsvoering in de internationale maritieme sector. Dat doen wij door deze sector te voorzien van (innovatieve) oplossingen om efficiënter en/of energiezuiniger te werken. Naast advies, kennis en een uniek eindproduct geven wij zo ook vorm aan het creëren van een maatschappelijke meerwaarde op sociaal, ecologisch en economisch gebied. Zo dragen wij bij aan een duurzame wereld. 

Bekijk onze projecten wereldwijd

Worldwide MaroTechniek

Marotechniek kiest voor samenwerking met betrouwbare partners

Marotechniek werkt samen met diverse internationale partners, zoals Siemens en Hitachi. Benieuwd met wie wij allemaal samenwerken?

Meer over onze partners

Ons doel is om zaken te doen met mensen
die geloven in wat wij geloven
- Marotechniek B.V.