Header image

Samen naar een duurzame toekomst

Duurzaam en innovatief ondernemen staat bij Marotechniek hoog in het vaandel

Binnen de maritieme sector wordt dit namelijk steeds belangrijker. Deze verduurzaming kunnen wij bewerkstelligen dankzij onze kracht om te denken in innovatieve oplossingen. Op deze manier zetten wij ons in om in onze sector efficiënter en energiezuiniger te werken.

Wij zijn specialist op drie vakgebieden, namelijk Industriële automatisering, Lieren en Elektromotoren. En met deze vakgebieden dragen wij bij aan efficiënt en innovatief ondernemen in onze industrie. Hiervoor bieden wij een aantal interessante oplossingen die dit faciliteren.

  • Lieren speciaal ontwikkelt voor de windmolenindustrie
  • Intelligente Powermanagement regelingen voor brandstofbesparing
  • High efficiency permanent magneet motoren

Marotechniek faciliteert duurzame producten

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan een afspraak of neem contact met ons op! Graag kijken wij hoe we kunnen helpen bij uw project, en dat altijd op een innovatieve en duurzame manier.

Neem contact met ons op

Marotechniek ontwikkelt duurzame producten

Marotechniek richt zich op het ontwikkelen van duurzame producten waarmee onze opdrachtgevers efficiënter zaken kunnen doen.

Pompen en ventilatoren vormen een significante energiebelasting. Marotechniek heeft software ontworpen voor de winning van zand en grind, die voorkomt dat er onnodige hoge toerentallen gedraaid worden. Dit wordt bereikt door het meten van de gewenste flow en druk en het optimaal laten functioneren van moderne frequentieregelaartechnieken in combinatie met PID-regelingen.

Sinds 2014 is Marotechniek gericht op de ontwikkeling van moderne, hoog efficiënte technologie voor elektromotoren. Een voorbeeld hiervan zijn onze elektromotoren met permanente magneten. Deze vervangen steeds vaker asynchrone motoren. Een hoog rendement van meer dan 96,5%, een hoog koppel – ook bij lage toerentallen – en de compacte constructie zijn enorme voordelen. Ze worden dan ook in steeds meer toepassingen gebruikt.

De uitstoot van CO2 en fijnstof die ter plaatse voorkomen wordt met bijvoorbeeld een elektrisch aangedreven snijkopzuiger, levert een enorme winst op qua vervuiling van kwetsbare gebieden. Bovendien veroorzaakt een elektromotor aanzienlijk minder geluidsoverlast voor mens en dier.

Onze elektromotoren leveren een mooie bijdrage aan milieuvriendelijker en efficiënter ondernemen en zijn bovendien uiterst zuinig.

Meer informatie over onze duurzame producten

Een duurzaam bedrijfspand

Marotechniek verwarmt en koelt het gehele pand efficiënt en duurzaam met behulp van een warmtepomp in combinatie met aardwarmte. Wij hebben geen gasaansluiting nodig.
Op het dak van ons filiaal in Zutphen zijn in twee fasen 410 zonnepanelen geplaatst, waarmee jaarlijks circa 114 MWh duurzame energie wordt opgewekt. Hiermee kunnen we 90% van ons gebouw van elektriciteit voorzien. Recent is op het dak een moderne luchtbehandelingskast geplaatst. Dit zorgt voor een betere regeling van de binnentemperatuur met een energiezuinige drukregeling zodat in ons kantoorpand altijd de juiste hoeveelheid lucht wordt ververst. Onze kantoren zijn uitgerust met moderne ledverlichting met aanwezigheidsmelders, die automatisch uitgaat na 5 minuten ongebruik. Onze ramen zijn gemaakt van HR++ glas met een hoge isolatiewaarde (R-waarde).

Op het gebied van mobiliteit streven wij ernaar om zo veel mogelijk over te stappen op hybride en op termijn op 100% elektrische bedrijfsauto’s. Ons doel is om onze milieubelasting te verminderen. Ons huidige wagenpark bestaat momenteel uit 3 hybride auto’s en op termijn zullen ook onze bedrijfsbussen vervangen worden door elektrische uitvoeringen.

Om te laten zien dat wij duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, hebben wij een nieuw logo ontwikkeld dat beter aansluit waar wij als Marotechniek voor staan, namelijk continue ontwikkeling op het gebied van duurzame maritieme oplossingen, met als doel de eindklant tevreden te stellen en onze impact op het milieu te verminderen.

Meer informatie over onze duurzame ambitie

Marotechniek draagt bij aan duurzaamheid
door middel van innovatieve oplossingen
- Marotechniek B.V.